Dag in Seattle - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van Clinge - WaarBenJij.nu Dag in Seattle - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van Clinge - WaarBenJij.nu

Dag in Seattle

Blijf op de hoogte en volg

03 September 2012 | Verenigde Staten, Seattle

Na een stevig ontbijtje bij Dennys bestaande uit 2 gebakken eieren sunny side up, bacon, ham, worstjes, gebakken aardappelen, toast en drie pannekoeken, zijn we met de auto naar Down town Seattle gereden.
Eerste stop voor vandaag Space Needle een toren van 184 meter (ik dacht 185, maar Cle vindt dat je precies moet zijn..dus 184 meter). Gebouwd in 1962 dus precies 50 jaar oud dit jaar...ook een wetenschap die Cle even op Wikipedia heeft opgezocht, hoeven jullie dat niet meer te doen. Voor een indruk zie de eerste foto..enigszins een beetje gefotoshopt..(de achtergrond dan...wij niet, wij zijn namelijk zo mooi van onszelf..;-p).
Het weer was goed en daarmee dus ook het uitzicht. Seattle heeft wel wat weg van San Francisco, het doet ook bijna Europees aan en de sfeer is relaxed. Nadat we van het uitzicht hadden genoten zijn we vervolgens met de auto naar Pike Place Market gereden. De weg ernaar toe.. toch gauw zo'n 2 miles van de Needle had nogal wat voeten in de aarde. In Seattle huldigen ze namelijk het principe dat je niet te vaak af mag slaan. En als jij naar links wil, mag je alleen maar naar rechts en als jij naar rechts wil, mag je uiteraard alleen naar links. Daarbij komt ook nog een keer dat de straten soms wat stijl zijn..Godzijdank is de auto een automaat, want een auto met versnelling.. mwah dat gaat het niet helemaal worden hier. Inge heeft overigens heel wijs besloten om het rijden aan Cle over te laten in de stad en gewoon als bijrijder consequent de verkeerde aanwijzingen te geven of in ieder geval veel te laat de juiste richting aan te geven.
We hebben Pike Place Market uiteindelijk met enige vertraging wel gehaald, en heeft Cle een nieuwe jas gescoord en Inge een nieuwe ambachtelijk gemaakte armband.. Beiden hebben natuurlijk nog niet genoeg jassen en armbanden..;-).
Na een beetje rondgewandeld te hebben kwamen we in een steeg genaamd de gum wall. De naam zegt het al prop je kauwgum tegen de muur. Dit geeft op zijn minst een enigszins kleurijk tafereel op de muur. Erg smakelijk is het niet, maar wel grappig om te zien. En de straten zijn vrij van kauwgum. Misschien wel een tip voor een willekeurig gemeentebestuur.. gewoon een muur in de stad waar je je kauwgum tegen aan mag plakken. Als je het een beetje goed doet heb je er toch gauw een leuke toeristische atractie bij.
Daarna zijn we Seattle uitgereden en naar Snoqualmie gegaa, een plaatsje een kilometer of 50 buiten Seattle. De weg erheen was mooi en beloofd nog veel goeds voor de komende weken. In het plaatstje aangekomen hebben we eerst even de watervakl bezocht.. Niet echt spectaculair als je de watervallen van Yosemity and Yellowstone hebt gezien, maar het was wel de moeite waard. Daarna doorgereden naar down town Snoqualmie, waar je al snel het idee had dat je terugreed in de tijd en je een figurant was in "Het kleine huis op de Prairie". Op elke straathoek verwacht je dat Laura Ingless de hoek om komt lopen.
En nu moe weer terug in het hotel. Blijkbaar zijn we nog niet helemaal aan het tijdsverschil gewend. Zo dus nog maar een biertje om het af te leren en dan slapen.. Morgen vroeg dag, want we willen naar Olympic national park..

En ik heb de hele tijd zo'n zin om iemand wakker te bellen. Met negen uur tijdsverschil moet dat toch geen probleem zijn...;-). Is er nog iemand jarig één dezer dagen.. Wil je best even toezingen door de telefoon vanuit Seattle als je net ligt te slapen.. Vrijwilligers kunnen zich via een commentaar bekend maken.

• 03 September 2012 - 21:44

Ilse:

Zus gedraag je toch... Wie wil nu jouw serenade vroeg in de ochtend door een krakende telefoon horen.
    Fijn te lezen dat alles goed is gegaan en dat je dit keer buiten een jus de orange de vlucht weer goed doorstaan hebt. Nog even en het wordt leuk voor je om te vliegen.

Navigeren ...tja ... als je er maar komt ook al is het wat later....TOCH???
    Geniet van jullie reis en kom maar op met de foto's.

Hier is alles oke .
    zoen van Henk, Ilse en Joyce

• 04 September 2012 - 10:17

Nolly:

Lieve Inge en Cle. Hier een bericht van jullie chauffeur :) Ben inmiddels weer helemaal uitgeslapen en als ik jullie blog lees, word ik jaloers. Ik wil ook weer naar de USA!!!!!!!!!!!! Gelukkig belooft de vliegreis naar Madrid eindelijk eentje te worden met LOL!!!! Geniet ervan. Liefs van Nolly

• 04 September 2012 - 18:49

Barry:

Hebbie mog foto's, of moet ik ze zelf ff schieten ;)'

• 04 September 2012 - 23:01

Senay:

Haha wat een reisverslag (nu al)...zo te lezen gaan jullie je niet vervelen...maar jij vroeg of iemand jarig was he...volgens mij was JM vandaag jarig haha..je kunt hem nog wakker bellen :P
    Heel veel plezierr verderr!! En inge wil je volgende x de juiste wegaanwijzingen geven? Voordat we jullie nog op moeten komen zoeken haha...weer een reden voor ons natuurlijk om naar USA te gaan!

• 04 September 2012 - 23:25

Willemien:

Ongeloooooflijk!! Wát een ontbijt! Op de terugreis een dubbele vliegtuigstoel bestellen!
    Fijne reis verder!

• 07 September 2012 - 20:04

Joke:

He lieverd, je mag mij altijd bellen, maar nu even niet (ben nog lekker een week in het onwijs hete Cyprus ;) dikke knuf - Joke