Yellowstone National Park
Blijf op de hoogte en volg
17 September 2012 | Verenigde Staten, West Yellowstone
Ja Yellowstone. Wat kun je daar nog over zeggen. We hebben inmiddels aardig wat parken gezien. En we zijn er het vorig jaar ook geweest, maar als je dit park binnenkomt wordt je meteen weer compleet overweldigd door de schoonheid van de natuur. Yellowstone ligt midden in de Rockies, wat op zich al prachtig is. Yellowstone is eigenlijk een caldera dus er is overal vulkanische activiteit. En Yellowstone barst van het Wildlife. Bizons, grizley, zwarte beren, elanden, allerlei soorten herten enz. Yellowstone maakt zo'n indruk op je dat in no time een dag voorbij is. Dus hebben we er nog een dag aangeplakt en naar een ander fenomeen van Yellowstone gaan kijken, nl de watervallen en canyons. We hebben overnacht in West Yellowstone een klein stadje net buiten het park. Yellowstone heeft een nadeel,l de te veel aanwezige en altijd in de weg lopende klikkende Japanners. En Japanners klikken alleen maar foto's, waar minimaal een, maar meestal hele hordes Japanners opstaan voor whatever what. Gelukkig kreeg een bus japanners pech, zo kon je wat rustiger genieten van al dit moois. Cle's favoriete dier is de Bizon. Dit dier gaat niet zoals die beerwatjes in winterslaap, maar doorstaat de vriekou van Yellowstone, waarbij -50 graden celsius geen uitzondering is. Vandaar zijn uitbundige blijdschap over een eindelijk gevonden souvenier, waarbij een thermometer in fahrenheid en celsius is uitgerust met een bronzen Bison.
Echter Inge vond dit juweeltje een lelijk understatement en dus werd de verkoper en iedere ander klant in de winkel verplicht onderworpen aan een enquete. Wat vind je van dit souvenier. Iedereen vond hem prachtig en de verkoper ging extra verpakkingpapier halen om maar zeker te zijn dat dit kleinood ongeschonden in Nederland aankomt. Hij ging zo op in het spel dat hij vergat hem af te rekenen, wat wij niet erg vinden.
Hij komt in de gang te hangen,zodat ieder bezoeker meteen oog in oog komt te staan met dit icoon.